En tillfällig förskola kommer resas vid gamla Musikskolan i centrala Trollhättan för att möta det akuta behovet av platser.

Det råder stor brist på förskoleplatser i centrum. För att möta behovet behövs upp till två nya avdelningar per år fram till 2025. Redan i dag står det klart att Hjortmossen får en ny förskola, men lokalerna är inte redo för barn förrän om två till tre år.

Därmed har utbildningsnämnden beslutat att tillfälliga paviljonger, motsvarande fyra avdelningar, ska resas i centrum.

Sedan tidigare har byggnads- och trafiknämnden godkänt att paviljonger kan ställas upp vid gamla Musikskolan (idag Familjehuset) under en period om fem år. Nu är det möjligt att söka tillfälligt bygglov och därefter har Trollhättans Tomt AB fått i uppdrag att inskaffa paviljongerna.

Den närliggande Kungsparken kommer delvis att inhägnas samt iordningställas för att verka som lekmiljö för förskolebarnen. Delar av parken kommer dock vara öppen för allmänheten under kvällar och helger. Dessutom upprättas en parkering med 10 till 15 platser längs med Hörngatan, som kommer att breddas. Parkeringen kommer under dagtid utnyttjas av endast förskolan.

Det är i dagsläget oklart när den tillfälliga förskolan, som har plats för 80 barn, kan komma att tas i bruk.