Det blev brons till de svenska herrarna i bordtennisens lag-EM.

Kristian Karlsson kunde lämna lag-EM i bordtennis med en bronsmedalj runt halsen. Efter seger i kvartsfinalen mot Spanien, där Trollhättekillen hade en avgörande roll, klev det svenska herrlaget in i en tuff semifinal mot hemmanationen Portugal. I semifinalen blev det två matcher för Karlsson, som båda slutade i förlust, trots bra spel från hans sida. 

- Det känns inte riktigt rättvist att Kristian får avsluta turneringen med två förluster för han har gjort det otroligt bra och tagit ett stort ansvar i laget. Men mot spelare på den här nivån så måste man ta de få chanser man får och det lyckades vi inte med idag tyvärr, säger coach Ulf Carlsson i ett pressmeddelande.

Matchen slutade 1-3 till Portugal och en bronsplats blev resultatet för de blågula bordtennisherrarna. Även damerna lyckades få med sig bronsmedaljer hem efter en väl genomförd turnering.

- Vi ska vara  nöjda med prestationen men inte för nöjda med resultatet. Jag tycker att vi ska ha drivkraften och målet att vara framme på varje EM och slåss om medaljerna. Men nu tar vi med oss den här medaljen hem och analyserar och jobbar vidare för att komma tillbaka ännu starkare nästa gång, säger Ulf Carlsson.