Dagens biopremiärer är inga mindre än uppföljaren till Hotell Marigold samt en ny filmatisering av den klassiska berättelsen om Askungen.

HOTELL MARIGOLD 2

År 2011 kom Hotell Marigold, en film av regissören John Madden, med Storbritanniens absoluta skådespelarelit i rollistan. Filmen blev en succé och nu går uppföljaren upp på bioduken, åter igen med Maggie Smith, Judy Dench, Bill Nighy och Dev Patel i rollerna.

Hotell Marigold är en succé och med endast en ledig plats, drömmer Sonny om att expandera sin verksamhet. Sonny är dock i full sjå med att planera sitt bröllop, och de två världarna kolliderar.

Regi: John Madden

I rollerna: Judy Dench, Maggie Smith, Bill Nighy, Richard Gere, Dev Patel mfl.

Salong/Tid: Forum 2, 18:30

Längd: 2h3min

Pris: 100 SEK


BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN

Kenneth Branagh, bland annat känd som Kurt Wallander i den brittiska versionen av Henning Mankells böcker, står bakom denna filmatisering av Askungen. I rollen som den goda fen ser vi ansedda Helena Bonham Carter och den elaka styvmodern gestaltas av ingen mindre än Cate Blanchett.

När Ellas far plötsligt går bort, vänds hennes liv upp och ned. Den elaka styvmodern Lady, med hennes döttrar Anastasia och Drizella, gör Ella till hushållets tjänare och hennes liv till allt annat än en saga. Men när hon stöter på en stilig främling i skogen kommer allt att förändras...

I samband med Berättelsen om Askungen visar Disney kortfilmen Frozen Fever, där publiken åter igen får se Elsa, Anna, Olaf och de andra karaktärerna från succéfilmen Frost.

Regi: Kenneth Branagh

I rollerna: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Stellan Skarsgård, mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 16:00 (svenskt tal) 18:30 (eng. tal)

Längd: 1h52min

Pris: 85 SEK (sv. tal) 100 SEK (eng. tal)