Flygbolagen Finnair och BRA, som flyger mellan Trollhättan och Bromma, inleder nu ett nytt samarbete som ger resenärerna fler fördelar.

Det nya samarbetet betyder att lojalitetskunder hos Finnair Plus lika väl som hos BRA Vänner kan samla poäng hos båda linjenäten.

- Det här är det första steget i samarbetet med BRA och vi planerar att utöka och intensifiera denna allians framöver, vilket kommer att gynna våra svenska kunder ytterligare, kommenterar Juha Jävinen, kommersiell chef Finnair, i ett pressmeddelande.

Med 17 destinationer i Asien är Finnair det ledande flygbolaget när det kommer till resor mellan Norden och den asiatiska kontinenten. Samtidigt erbjuder BRA det bredaste linjenätet inom Sverige.

- Vi har många kunder som reser ofta med oss. För dem innebär samarbetet med Finnair att de kan välja att ta ut sin bonus i form av en riktigt god middag på hemmaplan eller att resa ut i världen med Finnair. Det skapar ännu större valfrihet och jag r övertygad att det stärker vårt erbjudande, säger Björn Sjögreen, försäljnings- och marknadsdirektör BRA.

Samarbetet inleds formellt under maj månad.