Som första företag i landet har inrikesflygbolaget BRA miljöcertifierats enligt nya ISO-standarder.

Bolaget lanserades så sent som i februari efter en sammanslagning av Malmö Aviation, Sverigeflyg och Braathens Regional.

- Malmö Aviation och Sverigeflygbolagen har varit miljöcertifierade sedan 2009, medan Braathens Regional inte var miljöcertifierade sedan innan. Vi kunde ha valt den enkla vägen och certifierat enligt den gamla standarden som vi är vana vid, men kände att den nya standarden innebär ett lyft för vårt miljöarbete, berättar Ann-Sofie Hörlin, hållbarhetschef BRA, i ett pressmeddelande.

Nu är BRA därmed, som första företag, certifierad enligt de nya standarderna för ISO 14001.

Ambitionen är att föra ett kundnära arbete samt att fortsätta leda visionen om ett fossilfritt inrikesflyg. Inom tio år är målet att koldioxidutsläppen halverats, vilket bland annat görs via uppgradering av flottan och en övergång till biodrivmedel.

- Vi har bestämt att vi ska halvera våra fossila koldioxidutsläpp inom tio år. Det tror vi är ett realistiskt mål med nya flygplan och ny teknik som hjälp. Den långsiktiga visionen är att inrikesflyget ska vara helt fossilfritt inom 30 år, säger Hörlin.