Bostadspriserna fortsätter att rusa i Sverige och inte minst i Trollhättan. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Under den senaste tremånadersperioden har villapriserna i kommunen ökat med 6 procent. Det är en av de största ökningarna i länet. Även sett till årsutvecklingen har Trollhättan en av de kraftigaste prisökningarna i Västra Götaland med +18 procent. Det genomsnittliga priset för en villa under perioden juli-september uppgick till 2,4 miljoner kronor.

När det gäller bostadsrätter har priserna ökat med tre procent de senaste tre månaderna samt med tio procent på årsbasis. Det är likvärdigt respektive strax under den genomsnittliga prisuppgången på bostadsrätter för hela riket. Kvadratmeterpriset i Trollhättan var under juli-september i snitt 13 512 kronor.

- Genomsnittspriset för en villa i Sverige var under september 2 777 000 kronor och kvadratmeterpriset för bostadsrätter låg på 36 167 kronor per kvadratmeter. Skillnaderna i riket är dock mycket stora, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef Svensk Mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.