Drygt 98 procent av Nevs borgenärer röstade i dag JA till en nedskrivning av skulder. Kort därefter kom tingsrättens besked: NEVS får skriva ned sina skulder. Det rapporterar P4 Väst.

Vid tiotiden under måndagen inleddes förhandlingar rörande NEVS ackordsförslag. Nu står det klart att en övervägande majoritet av borgenärerna accepterar förslaget om nedskrivning av skulderna. Det medför dock inte att ackordet går igenom, det är nämligen Vänersborgs tingsrätt som har sista ordet.

Strax efter det stod klart att borgenärerna accepterar förslaget beslutade Vänersborgs Tingsrätt att NEVS får skriva ned sina skulder.

Som Trollhättan.com tidigare skrivit innebär Nevs ackordsförslag att alla de borgenärer som biltillverkaren är skyldig maximalt 500 000 kronor kommer att få hela summan betald. Vilket ska uppgå till 469 av totalt 573 borgenärer. Resterande skuld till respektive borgenär kommer att skrivas ned med 50 procent, där betalning kommer ske i två omgångar.

NEVS har förhoppningar om att kunna gå ur rekonstruktionen under april månad, enligt P4 Väst. Utgången ur rekonstruktionen ska i sin tur göra det lättare att slutföra de pågående förhandlingarna med en eventuell ny huvudägare.