Svenska herrlandslaget i bordtennis, med trollhättesonen Kristian Karlsson som en av spelarna, kvalificerade sig under gårdagen till kvartsfinal i pågående EM.

Lag-EM i bordtennis har börjat bra för herrarna. Efter två vinster och en förlust i gruppomgången har laget lyckats kvalificera sig till kvartsfinal, där man ställs mot Spanien.

Premiärmatchen mot Polen i onsdags blev en enkel 3-0 seger för de blågula herrarna. Trollhättans egna Kristian Karlsson besegrade Polens Daniel Gorak, trots ett skakigt första set.

- Första var väl inte sådär jättebra, men de tre sista så spelade jag mer aggressivt och vågade gå på mer. Tredje setet var viktigt att vinna, sa Kristian till Svenska Bordtennisförbundet efter matchen.

På torsdagen väntade två matcher för herrlandslaget, där Vitryssland och Italien stod för motståndet. Matchen mot Vitryssland blev tuff för Sveriges herrar och den första förlusten var ett faktum. 

För att kvalificera sig till kvartsfinal, krävdes en andraplats i gruppen, och därmed en vinst mot Italien i omgångens sista match. Och vinst blev det. 3-0 till blågult efter en stark start av Kristian Karlsson mot italienaren Mihai Bobocica.

- Första setet var viktigt att jag fick med mig, efter det kunde jag spela ut mer. Enda svackan kom i tredje när jag skulle avgöra matchen. Jag hade några bra lägen som man inte får missa, berättade Kristian Karlsson.

I kväll, fredag, går svenska herrlandslaget in i kvartsfinalen mot Spanien. Till kvartsfinal har även de svenska damlaget kvalificerat sig, där man ställs mot Rumänien.