Efter en tuff ekonomisk period för Bixia, beslutade elbolaget att stänga ned sitt kontor i Trollhättan under förra året. I år verkställs stängningen.

Förra hösten påbörjade Bixia ett förändringsarbete där det beslutades att flera av bolagets kontor skulle stängas igen. Samtidigt förändrades organisationen i botten genom en förening mellan bolagets två försäljningsavdelningar och marknadsavdelningen.

- Det handlar om att anpassa sig utifrån de nya omvärldsfaktorer som råder. Vi kommer att få se nya direktiv och regelverk som vi måste förhålla oss till. Det innebär fortsatt kraftig prispress och stor risk för sjunkande lönsamhet. De förändringar vi nu genomför kommer att skapa förutsättningar för en långsiktigt och robust verksamhet framåt, berättar Bixia:s VD Mikael Hansevi i ett pressmeddelande.

Under året kommer Bixia att stänga sju av sina tio kontor och det kommer ske en samlokalisering till Linköping, Nässjö och Växjö. Omkring 50 medarbetare berörs av samlokaliseringen.

- Det är naturligtvis väldigt tråkigt att så många våra medarbetare drabbas. Vi kommer att erbjuda ett stort antal anställda möjlighet att flytta med till de orter där lediga tjänster kommer att uppstå och hoppas att så många som möjligt kommer välja att göra det, säger Hansevi.