Nevs bygger åter igen bilar. Drygt 100 bilar av årsmodell 2014 ska nu färdigställas för försäljning inom de kommande månaderna. Det skriver P4 Väst.

För att få in medel kommer biltillverkaren NEVS att bygga klart omkring 100 fordon, trots det faktum att företaget befinner sig i rekonstruktion.

- Bilarna är fortfarande modellår 14 från när produktionen stoppades. Nu fullföljer vi ytterligare ett hundratal bilar som kommer ut på marknaden, berättar tillverkarens VD Mattias Bergman för P4 Väst.

Då den planerade huvudägaren ännu inte meddelat om man kommer att stå för NEVS finansiering under rekonstruktionen, är Trollhätteföretaget i behov av pengar från annat håll. 

- Hela finansieringen av verksamheten, till dess att vi har nya ägare, kommer från vår befintliga huvudägare plus de intäkter som vi själva har. Vi har reservdelsbolag och vi gör väldigt mycket jobb i våra laboratorier och på vårt tekniska utvecklingscenter åt andra bilbolag också. Vi har intäkter, men gapet mellan de intäkterna och våra kostnader fyller vår nuvarande ägare upp månad för månad, säger Bergman. 

NEVS ska enligt företagets VD har pengar för februari ut.