Bengt Adamsson, företagsutvecklare på Innovatum, är utsedd till Årets mentor i Västra Götaland.

Årets mentor utses av Almi Företagspartner samt NyföretagarCentrum, som båda ägnar sig åt mentorprogram för blivande och existerande företagare.

- En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Carin Ramneskär hos Almi Väst och Petra Arlebo hos NyföretagarCentrum Väst i ett pressmeddelande.

Bengt Adamsson nominerades till utmärkelsen "Årets mentor för blivande företag" av Martin Elvheim, tack vare hans arbete med IT-företaget Advectas. Årets mentor arbetar till vardags som företagsutvecklare på Innovatum och är en del av projektet Industriell Dynamik samt uppbyggnaden av IUC Väst.

- Han har en förmåga utöver det vanliga att ställa allt på kant genom några få påståenden och frågor. Företaget har utvecklats betydligt snabbare än förväntat och Bengts erfarenheter av tekniska projekt och marknadens behov har varit helt avgörande, säger Martin Eivholm som driver Advectas.

Bengt Adamsson tilldelas priset under mässan "Starta Eget" i Älvsjö i början av oktober.

Motivering:

Bengt Adamsson är exceptionellt skarpsinnig i sitt sätt att nyfiket och engagerat ställa frågor som tvingar sin adept till nya tankar, förbättrad precision och konkretisering av sitt nyföretagande. Han har en lång erfarenhet som företagsledare, chef och projektledare och delar generöst med sig av sina tankar och idéer och kontaktmöjligheter för nya affärer och kunskapsutveckling.