Förra veckans nederlag mot LT United var som bortblåst när TBBKs herrar tog emot Kungsbacka Basket i helgen. Två starka perioder, både anfall- och försvarsmässigt, gav Trollhättan en säker seger. Därmed är laget obesegrat på hemmaplan.

TBBK öppnade matchen starkt genom att göra 23 poäng framåt, samtidigt som man täppte till bakåt. Kungsbacka tilläts inte göra mer än 14 poäng och Trollhättan gick till periodvila med en ledning om nio poäng. Mycket närmre än så kom heller aldrig gästerna, det trots en poängvinst i den andra perioden (19-20).

I matchens tredje period visade TBBK åter igen varför man hör hemma i toppskiktet. Kungsbacka hölls på tio poäng och hemmalaget satte hela 26 poäng i kassen. Därmed gick man in i period fyra med en 24-poängs-ledning, som även den vanns av Trollhättans basketgrabbar.

Efter nio spelade matcher har TBBK sju vinster och två förluster. Med sina 14 inspelade poäng innehar man fortsatt ledningen i tabellen. Nästa match spelas den 14 december hos Hybris Penguins.

88-60 (23-14) (19-20) (26-10) (20-16)

Johan Hjelm 15, Frank Hakizimana 15, Carlo Alberto Guida 12, Henrik Andersson 10, Brian Fechner 10, Martin Gustafsson 7, Markus Jonsson 7, Anton Johansson 6, Blerim Hasani 3, Egale Muse 3