Trollhättans basketherrar tog sin andra seger för säsongen när Västra Hisingen besökte Arena Älvhögsborg på lördagen.

En förändring i attityd blev vinnarreceptet när TBBK gästades av Västra Hisingen i helgen. Vägen fram till segern var dock ingen dans på rosor. Efter en jämn första period (18-16), klappade Trollhättelaget ihop fullständigt i matchens andra period och låg vid halvtid under med 23-31, efter endast fem poäng framåt. Den dåliga perioden skapade irritation bland spelarna.

- Vi kom inte upp i tempo och var inte heller närvarande på planen utan tittade mycket på boll i anfall. Vi tog väldigt många, allt för snabba avslut, kommenterar lagets spelande coach Martin Gustafsson.

- Försvarsmässigt var vi också tama i andra perioden. Våra snabba avslut och vårt försvar skapade irritation i laget. Alla visste att vi kunde spela bättre än vi gjorde och var inte nöjda helt enkelt.

Vad Trollhättegrabbarna snackade om i halvtid förblir en hemlighet, men laget återvände med en helt ny attityd - med veteranen Michael Södergren i spetsen. TBBK gjorde säsongens starkaste avslutning med 41 poäng framåt och endast 23 insläppta pinnar. Därmed var segern säkrad.

- Michael Södergren bidrog med mycket kämpavilja som smittade av sig till resten av laget. Med en bättre attityd i laget kunde vi lättare komma till avslut och spela bättre försvar, berättar Gustafsson för Trollhättan.com.

Jonatan Frisk var hetast på handen med 23 satta poäng och Johan Hjelm beröms för en stark insats trots sjukdom.

64-54 (18-16) (5-15) (18-10) (23-13)

Jonatan Frisk 23, Johan Hjelm 14, Martin Gustafsson 12, Brian Fechner 6, Michael Södergren 5, Erik Lövgren 2, Tobias Tideman 2, Leonow Grzegorz