De svenska landslagsdamerna i bandy kommer till Slättbergshallen i Trollhättan för ett träningsläger inför stundande VM.

Helgen 23-25 oktober får Trollhättan finbesök i form av de svenska damlandslaget i bandy. Under tre dagar samlas truppen för att träna ihop sig inför världsmästerskapen, som avgörs i den amerikanska delstaten Minneapolis senare i år.

- Vi går nu in på den andra halvan av vår resa "Vägen till VM-guld 2016" och tidsmässigt har vi tagit ett stort språng. Sist landslaget samlades i Karlstad var det 14 månader kvar till VM-äventyret. Nu är det 4 månader kvar, säger förbundskaptenen Anna Lundin till Bandyworld.se.

Det blir dock inte enbart träning under helgen. På lördagen bjuder landslaget in regionens spelare och föreningar samt andra intresserade för en dag med bandyskola, autografskrivning, frågestund och internmatch. Men framförallt är det förberedelse inför VM som gäller, där målet är att återta världsmästartiteln från Ryssland.

- Syftet med lägret i Trollhättan är förståelse för och förtrogenhet med vår gemensamma spelidé samt att få denna att avspegla sig på isen, berättar landslagets andra förbundskapten Anna Jepson.