Flera av de före detta FP-medlemmar som valde att hoppa av partiet i förra veckan, bildar nu ett nytt politiskt parti i Trollhättan. Det rapporterar TTELA.

Det nya partiet är en följd av en turbulent tid hos Folkpartierna i Trollhättan, fyllt av meningsskiljaktigheter mellan anhängare av Dan Möllengård och de av Rita Paulsson Svensson. Efter det senaste årsmötet, som ägde rum förra veckan, rann bägaren över för många medlemmar som valde att lämna. Flera av de avhoppande folkpartisterna står nu bakom en anmälan om ett nytt parti.

Av anmälan framgår att partiet benämns som "Trollhättan i rörelse", skriver TTELA. Enligt fullmäktigeledamot Britt Hallgren är dock inte namnet fastställt och än finns ingen styrelse.

De tre före detta folkpartisterna och ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige, Dan Möllengård, Johan Lundgren och nämnd Britt Hallgren är några av de bakom partiet. Det nya partiet företräds dessutom av Gunilla Norrman och Roger Gutke som är ledamöter i omsorgsnämnden respektive arbetsmarknads- och socialnämnden.

- Vi gick till val på en politik och det är den som vi vill föra, men fokus på det bästa för invånarna i Trollhättan, säger Hallgren till tidningen.