Både Skoftebyns IF och Trollhättans FK tog övertygande segrar i torsdagens sextondelsfinaler.

Skoftebyns IF besegrade norska Trosvik IF 1 med hela 3-0 i Gothia Cups sextondel för pojkar 13 år. Redan efter sex minuter spelade tog Trollhättelaget ledningen via Carl Tidlund. Ledningen utökades innan halvtid och i andra halvlek fastställde Alexander Karlsson resultatet. I kväll väntar åttondel mot segraren i mötet mellan KFV Segeberg (Tyskland)  - BK Häcken 1 (Sverige).

Även Trollhättans FK:s pojkar 14 år har avancerat sig vidare till åttondelsfinal efter seger mot Assyriska. Faisal Hassan inledde med att göra 1-0 i den 12:e minuten och enbart ett fåtal minuter senare höll sig Adam Svensson framme och utökade till 2-0, vilket blev slutresultatet. Senare i kväll ställs TFK antingen emot Sunnersta AIF eller IF Elfsborg i kampen om en plats i topp åtta.

I åttondelsfinalerna tog det stopp för både Skoftebyns IF och Trollhättans FK, där det blev knappa förluster med 0-1 respektive 1-2.