IBK Elfhögs herrar åkte till Öxabäck för att försöka spela hem sin andra vinst denna säsongen. IBK Tygriket 99 var dock för starka.

Elfhög behåller sin jumboplats i division 2. Efter nio spelade matcher har Trollhättelaget endast en seger och den sämsta offensiven i tabellen.

Likt många matcher denna säsongen inleder Elfhög starkt, men har därefter svårt att knyta ihop säcken. Trollhättans Jakob Nylén drog igång dagens målskytte, efter assist från Jonathan Särnbäck. Hemmalaget kvitterade strax därpå, men Jim Johnsen kunde ge Elfhög ledningen åter inför period två (1-2).

I andra perioden fick Carl Emvin chansen redan efter knappa minuten och 1-3 var ett faktum. Tygrikets reducering och kvittering satt dock inte långt inne - och dryga fyra minuter senare var hemmalaget ikapp. I slutminutrarna gick dessutom Tygriket upp i ledningen för första gången i matchen, men Elfhögs Petri Kuusela såg till att ställningen var lika inför sista perioden (4-4).

Elfhög fick en tung start på matchens tredje och sista period när hemmalaget gjorde både 5-4 och 6-4 inom loppet av 13 sekunder. Även 7-4 hann komma innan Trollhättelaget fick bollen i nät för första gången (7-5), och det genom Jim Johnsen. Närmre kom gästerna dock aldrig och Tygriket kunde istället dra ifrån till 9-5, innan Elfhög snyggade till siffrorna något genom Gustav Thorin.

9-6 (1-2) (3-2) (5-2)