Den återvinningsstation som står placerad vid Coop Konsum i Sjuntorp har nu stängts. Det uppger TTELA.

Återvinningsstationen vid Konsum har under en längre period varit i hetluften. Det har inkommit klagomål både från villaägare och markägare om högt ljud och nedskräpning på platsen. 

I ett försök att lösa situationen fick Trollhättan Energi bygglov för att i stället placera om containrarna ut mot Astervägen, vilket innebar att Danska vägen kunde användas som infart. Bygglovet har dock överklagats av flera villaägare samt av fastighetsägaren till en hyresfastighet och marken intill. De anser bland annat att den nya placeringen är olämplig, då Danska vägen sedan tidigare är en hårt trafikerad väg samt att den används mycket av fotgängare.

I förra veckan löpte avtalet ut gällande infart till återvinningsstationen via Coop Konsum och enligt TTELA ska markägaren nu har spärrat den infarten med ett plastband.

- Nu måste vi ta bort containrarna, det har vi börjat med i dag. Containern för pappersförpackningar kör vi till Skrehalls gamla skola, som nu är den enda återvinningsstationen i Sjuntorp, berättar Trollhättan Energis renhållningschef Bengt Peterson för tidningen.