Länsstyrelsen har gått på grannarnas linje och avslår Trollhättan Energis tidsbegränsade bygglov för återvinningsstationen vid Coop i Sjuntorp. Det uppger TTELA.

Flera boende intill återvinningsstationen överklagade det tillfälliga bygglov som innebar att Trollhättan Energi AB kunde omplacera containrarna vid Coop Konsum. Nu har Länsstyrelsen gett de boende rätt, vilket betyder att Teab får tänka om.

- Man kan väl konstatera att vi ändå kanske skulle sökt ett permanent bygglov, även om det hade tagit längre tid, säger Bengt Peterson, renhållningschef Trollhättan Energi, till tidningen.

Anledningen till beslutet från Länsstyrelsen är, enligt TTELA, att en återvinningsstation inte kan anses vara av tillfällig karaktär och därmed inte kan ges ett sådant bygglov. Ett permanent bygglov kan dock vara aktuellt - men då krävs mark som är lämplig för ändamålet med hänsyn till människors hälsa.

- Jag har läst igenom och vänt mig till både stadsarkitekten och jurister för att få svar på vad avslaget egentligen innebär och att jag tolkar det rätt. Ännu har jag inte fått något svar. Men det lutar åt att vi skickar in en ny ansökan, fast då om permanent bygglov, berättar Petersson för tidningen.

Sjuntorpsbor uppmanas använda återvinningsstationen vid Skrehall Skola tills vidare.