Till hösten får Trollhättan en ny yrkesinriktad utbildning inom artisteri och show. Det skriver Showskolan Artisteri på sin Facebooksida.

Agneta Granqvist, hjärnan bakom Showskolan, startar nu en ny utbildning i Trollhättan. Tillsammans med Caroline Åberg har Granqvist lagt upp en plan för en 1-årig yrkesutbildning med inriktning på artisteri och event.

Utbildningen är helt unik och har byggts upp med hjälp av arbetsgivare inom branschen. Med det kan utbildningen erbjuda ett omfattande innehåll, som är efterfrågat av arbetsgivarna själva. Allt med syfte att färdiga elever ska kunna söka arbete inom branschen direkt efter avslutade studier.

Scen- och artistutbildningen erbjuder två inriktningar: show och musikal. Båda inriktningarna omfattar 1010 p och 40 veckors heltidsstudier. För att bli antagen till utbildningen krävs tidigare erfarenhet av sång, dans och drama och varje sökande genomför ett antagningsprov. Antagna studenter kommer bland annat få fördjupa sig i koreografi, scenografi och entreprenörskap.

Första utbildningsdag planeras till den 7 september senare i år. Läs mer här