Friskvårdsanläggningarna O2 och STC i Trollhättan kan bli årets gym i Sverige. Klubbarna är två bland femton nominerade som tävlar om titeln.

Guldhjärtat delas varje år ut till "individer och företag som arbetar med hjärtat". I fem olika kategorier ska en vinnare koras som främjar ett hälsosamt liv i samhället; Årets Gruppinstruktör, Årets PT, Årets Hemsida/Blogg, Årets Klubb/Gym samt Årets Förebild.

Alla som är med och tävlar om priset är nominerade av svenska folket själva och finalisterna har valts ut av en jury. Av närmare 2 000 nomineringar har 96 stycken valts ut över de olika kategorierna, med cirka 20 stycken per grupp. Vinnarna koras genom en allmän röstning och priset delas ut under en gala i november.

Två Trollhätteklubbar har tagit en plats i kategorin "Årets Klubb/Gym" och har nu alltså chansen att röstas fram av svenska folket. O2 på Nohabsområdet tog sig till final med nomineringen;

"Jag trodde aldrig att jag skulle finna mig tillrätta och bekväm på ett gym. Men jag testade O2 i Trollhättan för de sa i sin reklam att alla kan känna sig välkomna och hemma på O2. Fantastiskt fin miljö med gamla anor bevarade. Sprudlande positiv miljö. Bra kurser och medlemsdagar. "Träning för alla" är inte en säljpitch. Det är verkligen sant."

Och STC tog en plats bland topp 15 tack vare dess ord;

"En fantastisk anläggning på alla sätt och vis. Ett kliv in på klubben är ett kliv in i en gemenskap som inte går att hitta någon annanstans. Man möts av leenden från receptionisterna, instruktörerna och även av medlemmarna, man hjälper varandra med maskiner, övningar och motivation. Man stannar gärna en timme extra eller två bara för att umgås med de fantastiska människorna, eller helt enkelt hänga i solen på deras fantastiska uteservering! Stora gruppträningssalar med högt i tak ger en kick utöver det vanliga, att lokalerna dessutom är fräscha och maskinerna är bara ett stort PLUS. Jag skulle personligen aldrig byta till någon annan klubb."

Övriga klubbar som är nominerade är Atletic City Sportsgym Örebro, Flex Sportsclub Skarpnäck, Hagabadet Göteborg, M3 Gym Lidingö, Massive Performance Sjöbo, Member 24 Erikslund Västerås, No 18 Stockholm, Rosa Skrot Stockholm, Sankt Jörgen Park Resort Göteborg, Sundkraft Gym Lund, TränaMer Märsta, Träningsmagasinet Kungälv och Wenngarn Sportcenter.

För mer information och röstning, se här