1:a april är än inte över, men redan har dagen bjudit på en hel del märkligheter i landets medier.

Hos P4 Väst kunde läsare under morgonen ta del av en artikel om en läkare som tilldelats 13 års kompledighet. Läkaren, med det finurliga namnet Dan Frisk, var en av tre anställda inom NU-sjukvården som fått dela på arbetsgivarens enorma kompberg - 39 år.

Även 7 Dagar bjöd på lurigheter dagen till ära. I veckotidningen gick det att läsa om hur det nästa år kommer resas en Trollywood-skylt vid Strömsberg. Skylten, som ska påminna om med den mer än berömda Hollywood-skylten i USA, beräknades gå på omkring femton miljoner kronor.

GöteborgsPosten rapporterade om hur kamerorna som används för trängselskatten inom kort även ska nyttjas som fartkameror. Transportstyrelsen ska under mars månad ha testat kamerorna för ändamålet, något som gett bra resultat. Den 15 mars är det meningen att kamerorna får dubbla användningsområden.

Samtidigt kunde Dagens Industri berätta om att flera storbanker snart tar ut en avgift för kunder som önskar besöka deras bankkontor. Det som följd av det trånga ränteläget.

Vasaloppets arrangörer meddelar att Vasaloppet kommer vara en del av OS-programmet 2018. Det efter att det i fjol beslutats att OS kan arrangeras i två länder.

Hos P4 Göteborg går det att läsa hur fotbollslaget BK Häcken blir först ut med att prova den nya fotbollshjälmen. Hjälmen ska skydda mot hjärnskakningar, som är en risk vid fotbollsspel. I den allsvenska bortapremiären mot Hammarby kan hjälmarna ses på Häcken-spelarnas huvuden.

Vidare kunde det läsas på Backstage:s Facebooksida om att rockbaren drabbats av ett rån natten till onsdagen. Bytet? - Hela spritlagret. Därmed fanns endast fatöl att tillgå.