ANA servicecenter i Trollhättan samt hela verksamheten i Vänersborg avvecklas. Totalt berörs fyrtio anställda. Det skriver TTELA.

Sedan tidigare står det klar att ANA:s ena anläggning i Strömstad läggs ned och tio förlorar jobbet. Igår kom beskedet att koncernen även avvecklar verksamheten i Vänersborg och servicecentret i Trollhättan. Därmed varslas ytterligare fyrtio personer om uppsägning, vilket motsvarar en tredjedel av bilförsäljarens anställda.

- Det känns tragiskt att behöva varsla personal, det är väldigt tufft. Men det är ett helt nödvändigt grepp som vi måste göra för att överleva som bolag, säger Ana Group AB:s VD Joachim Lind till tidningen.

- Det slog oerhört hårt när Saab gick omkull 2011. Jag kan ärligt säga att Saab-delen av Ana alltsedan dess har varit ett avvecklingsbolag. Kostymen blev väldigt mycket för stor när det slutade komma ut nya Saab-bilar och gradvis har ju vagnparken med gamla bilar som behöver service också minskat.

I Trollhättan berörs sammanlagt trettio anställda, där servicecentret avvecklas helt samtidigt som administrationen bantas. Däremot blir ANA:s verksamhet på Kardanvägen, med försäljning av Mini samt BMW, kvar.