Mellan 8-9 oktober kommer de almar som pryder Strandgatan att tas ner. Det på grund av att träden drabbats av en svampsjukdom. Det rapporterar idag TTELA.

Det lär bli tomt på Strandgatan efter nästa vecka. Almarna som smyckat gatan längs med kanalen har nämligen drabbats av en obotlig svampsjukdom, och åtgärder sätts nu in för att ta ner de döda träden.

- Träden är döda, de har drabbats av den obotliga almsjukan. Och vi vill inte låta döda träd stå kvar, säger Trollhättans Stads parkansvarig Mikael Arvidsson till ttela.

Redan i dag fattas två träd längs med paradgatan, och arbetet med återstående träd beräknas börja under nästkommande vecka. Ett arbete som har godkänts av Länsstyrelsen.

- Vi ska plantera nya träd, av en bok av sorten Karin. Det är ett ihärdigt träd som passar bra i park- och stadsmiljö, berättar Mikael Arvidsson för ttela.

Trollhättans Stad meddelar att i samband med att almarna tas ned kommer parkeringsplatserna längs med Strandgatan, Spannmålsgatan och Garvaregatan vara avstängda.