I fjol valde allt fler Trollhättebor att bli medlem i djurrätts- och djurskyddsorganisationen Djurens Rätt.

Antalet medlemmar i Djurens Rätt Trollhättan ökade med tolv procent förra året, vilket är två procent högre än riksgenomsnittet. Sett över hela Västra Götaland ökade medlemskapet med så mycket som sexton procent. Fjolårets utveckling av antalet medlemmar i organisationen är en av de tio största sedan starten. 

- Det är jätteroligt att vi ser en så stark ökning i Trollhättan och hela Västra Götaland. Vi märker verkligen att det finns ett ökat engagemang för djurrättsfrågor, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande Djurens Rätt, i ett pressmeddelande.

Sedan så långt tillbaka som 1882 har organisationen kämpat för djurens rättigheter i samhället, och kan idag titulera sig som landets främsta djurrätts- och djurskyddsorganisation. 

- Människans behandling av djuren är en av vår tids största moraliska frågor. Allt fler tar ställning mot missförhållanden som uppdagas, bland annat inom pälsdjursindustrin. Företag hör idag av oss till för att möta konsumenternas ökade krav på en djurvänlig handel, säger Björkbom.