Till hösten anställer NU-sjukvården ett nytt läkarteam med akutsjukvård som specialité.

Under hösten flyttar den akuta ortopedin från Uddevalla sjukhus till NÄL. Flytten innebär att NU-sjukvården får en samlad akutmottagning, med akut medicin, kirurgi och ortopedi, i Trollhättan. Samtidigt kommer ett nytt läkarteam anställas, som kommer vara specialiserade inom just akutsjukvård.

- I den anglosaxiska världen har man en lång tradition med akutläkare, medan vi traditionellt har bemannat akutklinikerna med specialister från andra kliniker. Det nya läkarteamet som vi nu rekryterar får en chans att vara med om att bygga upp en helt ny verksamhet, berättar Andreas Jacobsson, nytillträdd läkarchef i akutkliniken, i ett pressmeddelande.

Läkare anställda på akutkliniken kommer att ha just akuten som sin bas för arbetet. Akutläkare har en bredare kompetens, där fokus ligger på akut bedömning och behandling, än vad traditionella specialister har.

- Alla som vi rekryterar nu är entusiaster. Övriga kliniker i sjukhuset kommer på sikt kunna inrikta sig mer på sina specialiteter, när de inte behöver lägga lika mycket tid på läkarbemanning av akuten.

Målet är att ha omkring 30 anställda akutläkare inom några år.