23-årige Sofia Adolfsson fixade tolv mål när hennes KFUM igår besegrade Skara HF U.

Det unga gästerna från Skara - med en medelålder på 19 år - inledde starkast när KFUM kom på besök igår kväll. Som mest var det fem bollars underläge för Trollhättedamerna under matchens första halvlek, men med sju minuter kvar vände man på steken.

Amila Zuna påbörjade upphämtningen genom att göra 15-11 till Trollhättan och satte även 15-14 i ett senare skede. Däremellan stegade Sofia Adolfsson fram och visade upp sina färdigheter. Det blev fyra mål från 23-åringen, varav ett straffmål, innan halvlekens slut och KFUM var ikapp och förbi. Hemmalaget lyckades därefter kvittera matchen (16-16) innan halvtidspaus.

Fram till dess att fem minuter återstod av andra halvlek följdes lagen åt i målprotokollet. Då tog KFUM time out och kom tillbaka ut på planen med härligt tryck i både ben och armar. En jämn match blev till slut ledning med tre bollar och Adolfsson satte spiken i kistan med två avslutande mål.

27-32 (16-16) (11-16)

Sofia Adolfsson 12, Amila Zuna 5, Lovisa Arlebo 4, Linnea Barkman 3, Caroline Gedda 3, Erica Karlsson 3, Amanda Staaf 1, Julia Wikman 1