25-åringen som är misstänkt för mordförsök på Kronogårds Torg i början av maj häktades under tisdagen. Det rapporterar TTELA.

På måndagen kunde 25-åringen gripas efter drygt två veckor på fri fot, då han varit häktad i sin frånvaro. På tisdagsförmiddagen inleddes häktningsförhandlingar i Göteborgs hovrätt, som meddelade sitt beslut efter lunchtid:

25-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och är med det andra person att häktas i ärendet. Sedan tidigare sitter en 20-åring häktad, även han på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

- Hovrätten beslutade så som vi förväntade oss att tingsrätten skulle göra, berättar åklagare Patrik Stintzing för TTELA.

Enligt åklagaren kommer inget åtal att väckas ännu, då misstänkt gärningsman nummer två precis häktats. Och på huruvida utredningen har påverkats av att 25-åringen släpptes på fri fot av tingsrätten svarar Stintzing:

- Det är svårt att veta så klart, vi vet ju inte vad han gjort. Men det här ärendet handlar om en skottlossning där vi ännu inte hittat vapnen. Det är naturligtvis möjligt att de kan ha gömts undan på ett betydligt bättre sätt om man har mer tid på sig. Sedan finns det ju alltid en möjlighet att vittnen och andra påverkats. Generellt kan man säga gällande denna utredning att folk är väldigt rädda för att prata.

- Samtidigt är min bedömning just nu att möjligheterna är goda för att denna utredning ska gå framåt, säger han till tidningen.