Västra Götalandsregionen bistår Trollhättan med mångmiljonbelopp efter SAAB Automobiles konkurs. Det rapporterar SVT Västnytt.

Under gårdagen fattade regionutvecklingsnämnden beslut om att stötta Trollhättan med 14 miljoner kronor som följd av SAABs konkurs. Än pågår ett omställningsarbete runt om i kommunen och därmed stödjer regionen bland annat IUC Väst med 3,5 miljoner kronor. Det för att öka konkurrenskraften och stärka kompetensen om produktionsteknik hos de industriföretag som finns i Fyrbodal.

Innovatums produktionsarena tilldelas störst bidrag - hela 11,2 miljoner kronor. En summa som ska användas till att förstärka arbetet med samarbetsprojekt, erbjudande av nätverk och kontakter samt förmedla kompetenser till företag.

- Vi är oerhört glada att vi får fortsatt ansvar av Västra Götalandsregionen att fortsätta arbeta enligt våra upparbetade metoder och fortsätta göra skillnad, säger Innovatums VD Peter Zienau i ett pressmeddelande.

- Innovatum har byggt upp kapacitet för att kunna bemöta behoven av omställning och utveckling som finns i regionen, och vi har haft en mycket bra dialog med Västra Götalandsregionen om hur detta arbete ska gå till, fortsätter han.