• Evenemang idag
Lördag
5
Oktober 2019
Backstage Rockbar Trollhättan

T-Bone & The Burning Marshalls

Bandet startades i Vänersborg för 30 år sedan och under en stor del av bandets liv har Torbjörn Andersson varit bosatt i Los Angeles, där han levt av musik och bott i Hollywood.
När han återvänder till Sverige för att hälsa på släkt och vänner återuppstår T-BONE & THE BURNING MARSHALLS för att umgås och spela. På senare år har Torbjörn blivit mer och mer associerad med den så kallade jam band-scenen som är stor i USA genom band som Grateful Dead, Phish och Gov’t Mule.

I det sistnämnda bandet återfinns sedan några år Trollhättesonen Jörgen Carlsson på bas. Tillsammans med Jörgen och Gov’t Mules trummis Matt Abts startade Torbjörn bandet Planet Of The Abts, som spelat in två plattor och som även varit på Backstage och lirat.

Under Gov´t Mules senaste turné gjorde bandet ett antal gig med enbart musik av Pink Floyd. Då fanns Torbjörn med i bandet på gitarr, keyboard och sång.

Det är just som jam-band T-BONE & THE BURNING MARSHALLS har verkat under sin existens, långt före termen ens hade nått Sverige. Detta karakteriseras av långa improviserade partier och en fri inställning till musicerande där det mesta ska vara tillåtet. Stommen i bandets repertoar hämtas från 70-talets gyllene decennium med låtar från storheter som Pink Floyd, Jimi Hendrix, Led Zeppelin med flera.

Missa inte en kväll i musikens tecken på Backstage 5 oktober.

Entré: 100 SEK efter kl. 22.00
Ålder: 18 år
Välkomna!

I siffror

230 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari