• Evenemang idag
Tisdag
5
November 2019
Hebeteatern Trollhättan

Svälten – Magnus Västerbro

Först kom kylan. Sedan värmen och torkan. Två år i rad slog skörden fel. Folk dog. Till en början barn och åldringar. Därefter även de starka. Det tredje året var alla visthusbodar tömda.

Missväxten under åren 1867-69 är en av de värsta naturkatastroferna i Sveriges historia och effekterna förstärktes dessutom av politiska felbeslut och misstag. Sverige blev föremål för internationella insamlingar. Hungersnöden bidrog till stora sociala spänningar och blev startskottet för massemigrationen, främst till Nordamerika.

Genom enskilda livsöden berättar Magnus Västerbro en skakande historia– endast fyra generationer bakåt i tiden – om hur svälten löser upp både människans och samhällets kropp.

Magnus Västerbro är författare och vetenskapsjournalist med inriktning på historisk populärvetenskap. För boken Svälten: hungeråren som formade Sverige (2018) tilldelades han Augustpriset 2018 i den facklitterära kategorin. Den blev också utsedd till ”Årets bok om svensk historia” 2018 av Nättidningen Svensk Historias läsare.

I siffror

201 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober