• Evenemang idag
16-22
Sep 2019
N3 Trollhättan

Hygienveckan

Vecka 38 är det dags för Hygienveckan för tredje året i rad i Trollhättan. En vecka för att lyfta frågan om folkhälsa, engagera barn i hygienfrågor med det långsiktiga målet om en ökad medvetenhet och friskare befolkning.

Invigning 16 september med Det Stora Sångkalaset I år invigs Hygienveckan den 16 september i N3:s entré kl. 09.00. Inträde och alla aktiviteter är gratis. Cafét på N3 kommer hållas öppet och där finns fika att köpa. Under invigningen får barnen lära sig både det ena och det andra om bakterier och virus. Tillsammans med flera olika aktörer bjuder vi in barnen till att titta, pyssla, tävla, tvätta händerna, sjunga och dansa.

Aktiviteter kl. 09.00-12.00
Bacill- och viruspyssel
Frågesport med Active Quiz (på plats från kl. 10.00)
Bakterieutställning
Tvätta händerna-skola
10.00 Det Stora Sångkalaset i Stage Box

Detta händer under Hygienveckan, v. 38
Stadsbiblioteket kommer inleda Hygienveckan med en Bajslördag den 14 september - håll utkik för mer information. Därefter kommer de lyfta fram böcker på temat hygien, ha en tipspromenad och bacill- och viruspyssel till Bakterieträdet (som barnen fått pyssla med under invigningen, kommer ställas ut på biblioteket från tisdag till lördag).

Under veckan besöker våra miljöinspektörer skolor som deltar i evenemanget för att se vad de jobbat med, uppmuntra engagemanget och dela ut diplom och maskot.

I siffror

516 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli