• Evenemang idag
7-11
Jul-Aug 2019
Strandgatan Trollhättan

Guidade Turer i Trollhättan

City Trollhättan anordnar guidade turer på olika teman runt om i stan. Turerna är mellan 1-1,5 timmar och biljetter köpes i glasskiosken på Strandgatan, som även är startpunkt för turerna. Pris: 40 kronor.


GUIDAD LÖPTUR med Janne Aronsson
Janne visar dig runt i Trollhättans fina omgivningar och berättar om stadens och platsernas historia. Vi kommer att springa i ett lugnt tempo som anpassas till alla deltagare. Du får veta mer om hur Trollhättan med sitt speciella läge vid älven växt fram – från byggandet av de första slussarna på 1700-talet till vad staden är idag.

Turer (11:00-12:30)
30 juni, 7 juni, 14 juli, 28 juli, 4 augusti och 11 augusti

HISTORISK VANDRING med Ulla Haglund
Följ med Ulla på en vacker promenad längs vattnet. Turen går i Trollhättans centrala delar där Trollhätte kanal är det självklara målet en härlig sommarsöndag. Vi stannar till och upplever både dåtid och nutid. Har vi tur får vi sällskap av en fritidsbåt eller handelsfartyg på väg genom kanalen.

Turer (13:00-14:30)
7 juli, 28 juli, 4 augusti och 11 augusti

SYRERIK PARKSAFARI med Sebastian Runander
Följ med Sebastian på upptäcktsfärd till några av Trollhättans grönskande parker. Du får vila under en turkisk trädhassel med sina ätliga hasselnötter. Förundras av magnolian, ett av jordens allra äldsta växtsläkte. Och så pratar om hur vi kan underlätta pollinering i våra parker och trädgårdar.

Turer (13:00-14:30)
30 juni och 14 juli

I siffror

463 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli