Under fyra veckor i sommar får Drottningtorget ett nytt utseende.

Med start på måndag i nästa vecka byggs Drottningtorget om tillfälligt. Genom ombyggnationen vill kommunen visualisera känslan av de fyra miljöer som tagits fram för att skapa Nya Drottningtorget.


Vecka 24: Det Gröna Torget

Drottningtorget blir en grön oas i staden med fokus på lugn och ro. Det anläggs gräsmatta och planteringar, skapas mötesplatser samt blir inslag av såpbubblor, hopprep, rockringar och ljusslingor. I uppställda bodar kan trollhätteborna handla närodlade växter och grönsaker.


Vecka 25: Vardagsrummet

Torget blir en plats för umgänge med mötesplatser, hängmattor och stolar. Dessutom fia med knuff, pingis, plockepinn och schack. I bodarna säljs närodlat och bedrivs utlåning av spelpjäser och bollar.


Vecka 26: Framtidens Torg

Fokus på möten och aktiviteter - en plats för framtiden. Torget fylls av bänkar, läktare samt fotboll, basket, hopprep och vimplar. I bodarna kommer det finnas cykelverkstad, information om kommunens arbete samt utlåning av bollar.


Vecka 27: Det Kombinerade Torget

En sammanslagning av de tre förslagen ovan. Det kombinerade torget vill vara en plats för alla. I bodarna blir det försäljning av närodlade grönsaker och växter, cykelverkstad samt utlåning av bollar och spelpjäser. Dessutom gräsyta, hängmattor, läktare, pingis, basket, schack och ljusslingor.