Vilka hotell i Trollhättans närhet bedriver relax och spa-verksamhet? I själva Trollhättans stad finns inga hotell som går under beskrivningen spahotell. Däremot i Trestadsområdet finns det tre intressanta spahotell som ni kan läsa mer om här.

I den närmaste Trestadsregionen runt Trollhättan finns tre spahotell nämligen Quality Hotell Vänersborg, Ronnums Herrgård i Vargön och Bohusgården Hotell & Konferens i Uddevalla.

Under denna länk kan ni se priser och lediga datum på hotellen!


Quality Hotell Vänersborg:

Bara 5 minuter från Vänersborgs centrum och 15 minuter från Trollhättan finner ni detta lugna hotell utmed Vänern. Endel rum har vacker utsikt mot Vänern eller kanalen Karls grav.

Hotellet har ett gym som är öppet dygnet runt och i spa-avdelningen finns både pool och bastu att tillgå. Som gäst kan ni även koppla av i den rogivande trädgården. I spat kan ni boka såväl floating som hud- och massagebehandlingar eller tid i deras egen frisörsalong.

Hotellets bar och restaurang serverar både frukostbuffé, lunch och middag. Menyn baseras på svenska och internationella à la carte-rätter. Hotellets restaurang jobbar intensivt med att använda ekologiska och närproducerade varor.

Quality Hotell Vänersborg är även ett konferenshotell av bästa kvalitet och kan ta emot upp till 470 konferensgäster. Gratis parkering finns att tillgå på området.


Ronnums Herrgård:

Nio kilometer från Trollhättan - i Vargön mot Vänerns sydspets - finner ni omtalade Ronnums Herrgård med anor ända från 1300-talet. Ronnums Herrgård är lokalt känd för att allt som oftast husera både svenska som internationella filmstjärnor och filmteam under deras inspelningstid på Film i Väst.

Här finner man ett stort lugn i anrika lokaler med varm atmosfär, fin service och fantastiskt god mat. Restaurangen bjuder på traditionella svenska rätter med franska influenser. Det erbjuds naturligtvis en riklig frukostbuffé, och en ny lunchmeny serveras varje vecka.

Hotellet omges av en stor och rogivande park för avkoppling. När det gäller utomhusaktiviteter är området ypperligt för fotvandring. Vill man hålla sig inomhus kan man spela biljard eller besöka deras spa, hälso- och fitness-center. Är man golfare så ordnar personalen gärna med greenfee på de närliggande golfklubbarna Onsjö och Ekarna.

Bland hotellets faciliteter finns som sagt ett spa, hälso- och fitness-center som innefattar träningsmöjligheter, en relax- och spa-avdelning med bastu och jacuzzi. Här kan ni även boka er massage.


Bohusgården Hotell & Konferens:

Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla och besitter ett väl tilltaget spa- och hälsocenter. Hotellet ligger 23 km från Trollhättan och man tar sig snabbt dit med bil på motorleden mellan städerna. Transport med tåg och bussar finns natuligtvis också att tillgå.

Beger man sig till Bohusgården får man nära tillgång till det salta havet på Västkusten vilket för många kan kännas som ett extra bonus. Endel av hotellets rum har även balkong med utsikt över fjorden.

På Bohusgården Hotell & Konferens finns som sagt en riktigt fin spa-avdelning som innefattar en stor pool, en bubbelpool, örtbad, solterapi, badtunna utomhus, gym och bastu. Inträdesavgiften betalas i receptionen.

Gustavsbergs naturreservat ligger i närheten av Bohusgården och är vackert att besöka. Kanske man önskar vandra vid havet, besöka bohuslänska omgivningar eller rent av ta sig ett dopp i böljan den blå. Då kan detta område varmt rekommenderas.

Titta vidare på bästa möjliga priser och lediga tider här.

Lycka till med er Spahotellsvistelse i området!