Takida, The Sounds, Uno Svenningsson... Årets Fallens Dagar-artister är klara!

Takida var först ut att presenteras till sommarens stora folkfest i Trollhättan. Därefter Anna Ternheim. Nu är hela artistprogrammet klart!

Fredagen går i rockens tecken då giganterna Takida och The Sounds lirar på Drottningtorget. Takidas frontman Robert Pettersson gästade Fallens Dagar så sent som i fjol - då tillsammans med sitt andra band Stiftelsen. Nu höjer sångaren volymen rejält och visar upp en mer rockig persona tillsammans med det populära bandet som står bakom hitlåtar som "Curly Sue" och "You Learn".

Världsbandet The Sounds behöver knappast en beskrivning. Den svenska rockgruppen från Helsingborg slog igenom stort under 00-talet med låtar som "Livin' In America", "Hit Me" och "Seven Days A Week". Den 20 juli kommer de till Trollhättan!

De senaste årens succé med Mello-kväll på Drottningtorget är med på programmet även i år. Lördagen bjuder på en fullspäckad familjekväll med framträdande av favoriterna Samir & Viktor, Renaida samt Sigrid Bernson. Samma dag i Cirkus Cirkus-tältet bjuder Fröken Elvis på Elvis-låtar i ny tappning och en av Sveriges bästa jazztrummisar Johan Björklund spelar tillsammans med jazzelever från N3.

Till festivalens sista dag är ingen mindre än Anna Ternheim klar, som kommer att bjuda på en intim solokonsert. Singer-songwritern har varit en av landets främsta och mest populära singer-songwriters sedan debutplattan 2004. En betydligt nyare stjärna på artisthimlen är Slowgold, eller Amanda Werne som hon egentligen heter. Den 22 juli bjuder hon festivalbesökarna på sin hyllade musik i Cirkus Cirkus.

Hela kalaset avslutat som vanligt med storslagen konsert på Drottningtorget där en artist spelar tillsammans med N3 Symfoniorkester. I år har äran tilldelats folkkära Uno Svenningsson.


ARTISTER 2018

Fredag, 20 juli
Takida (Stora Scenen, Drottningtorget)
The Sounds (Stora Scenen, Drottningtorget)

Lördag, 21 juli
Mello-kväll på Drottningtorget med Samir & Viktor, Renaida och Sigrid Bernson
Fröken Elvis (Cirkus Cirkus)
Johan Björklund & N3 Jazz (Cirkus Cirkus)

Söndag, 22 juli
Anna Ternheim (Cirkus Cirkus)
Slowgold (Cirkus Cirkus)
Uno Svenningsson & N3 Symfoniorkester (Stora Scenen, Drottningtorget)