Äntligen – ropar nog många i vårt upptagningsområde när Trollhättan fått sin första anläggning och vi kan testa att spela vad som är Sveriges snabbast växande sport – Padel.

Trestads Padel & Aktivitetscenter, 3PAC, ligger centralt beläget i Trollhättan med bra kommunikationsmöjligheter och gång och cykelavstånd till centrum. Människorna bakom denna glädjande satsning är fyra Trollhättekillar som alla brinner för sport.

Enligt Christofer, en av grundarna, kan Padel beskrivas med tre ord; fartfyllt, socialt och lättillgängligt! Vår bästa reklam är alla som varit här, man får en positiv känsla i kroppen av att spela och nästa gång tar man med sig andra vänner som vill testa på, det är en riktigt social sport.

-Vi öppnade upp i april i år och redan har vi sett ett stort intresse för denna relativt nya sport i Sverige, som växer supersnabbt. De tre senaste åren har det byggts över 140 banor i Sveriges för Padel och vi kände direkt att Trollhättan måste finnas med på kartan berättar Christofer.

Kortfattat är Padel en blandning av tennis och squash. Banan omges av 3 meter höga glas- och gallerväggar. Väggarna får man använda sig av i spelet. Padel spelas två mot två. Väggarna gör att man kan hålla igång bollen betydligt längre än i exempelvis tennis. Detta ger full action och många roliga dueller.

-Den yngsta som varit här och testat var sex år och den äldsta lite över 60 år, en sport för alla åldrar säger Christofer. Det är enkelt att komma igång, hos oss kan man för en billig peng hyra både rack och boll sen är det bara att börja, joggingskor passar utmärkt men även inomhusskor funkar bra, underlaget är konstgräs med utspridd sand på för att man ska kunna glida lite bättre när det behövs avslutar Christofer.

Boka direkt på https://www.matchi.se/facilities/3pac och upptäck sporten Padel.