Kommunen storsatsar på sommaraktiviteter för barn och unga. Under sommarlovets veckor arrangeras mängder av aktiviteter runt om i staden.

Satsningen finansieras av regeringens stöd till sommarlovsaktiviteter och Trollhättan får i år drygt 2,4 miljoner kronor att arbeta med. Samtliga aktiviteter som arrangeras av kommunen är därmed helt kostnadsfria. 

En aktivitet som det kommer att bjudas på under sommaren är Parklek på Kronogården, Lextorp, Sandhem och Skogshöjden. Under flera veckor kommer sommarpersonal vara på plats i området med lek, pyssel och skoj för barn.

- Vi vet att det finns många barn som inte lämnar sitt bostadsområde under sommaren. Vi hoppas att många av dem kommer till Parklek som är öppen alla vardagar under sommarlovet berättar Birgitta Åkerlund på Kultur och fritid.

Ytterligare aktiviteter under lovet arrangeras av N3 som flyttar ut i stadens olika bostadsområden, fritidsgårdar arrangerar lägerresor, Storegårdens fritidsgård bjuder in till kulturvecka, badbussen går till Öresjö, Stadsbiblioteket och Syltebiblioteket väcker läslust med Sommarboken och en mobil musikstudio planeras där ungdomar kan spela in sin egna musikvideo. Dessutom kommer en utmanande hinderbana att byggas upp på Drottningtorget.

- Det kommer att bli en häftig hinderbana, inspirerad av tv-programmet Ninja Warrior, men anpassad till barn från 10 -16 år. Den kommer vara öppen och bemannad vardagar med vi kommer också ordna events och tävlingar och då gäller andra åldersgränser. Vi tror och hoppas förstås att hinderbanan kommer att bli ett spännande inslag i centrum!, hälsar Jörgen Einarsson, projektledare Stadsbyggnadsförvaltningen.