Fjolårets Moparträff på torget i Sjuntorp regnade bort. I år hoppas arrangörerna AB Sjuntorp på solsken - och rekord i antalet bilar.

Oavsett om du är ägare till en häftig muskelbil, kör Volvo Amazon eller bara älskar fart och fläkt är du välkommen till torget i Sjuntorp i helgen. Det har åter igen blivit dags för AB Sjuntorps årliga Moparträff!

I fjol drabbades arrangörerna av dåligt väder och endast 13 fordon och några få tappra besökare tog sig till träffen.

- Vi har som mest haft 65 deltagande fordon på träffen och vi har alltid haft tur med vädret. Men i fjol när vi hade 5-årsjubileum var det precis tvärtom, berättar AB Sjuntorps VD Thomas Mark för Trollhättan.com

I år hoppas AB Sjuntorp på betydligt bättre uppslutning och självklart klar himmel. Och än så länge ser det bra ut - väderprognosen säger halvklart och upp emot 18 grader. 

- Vi hoppas att det kommer många från Sjuntorp. Allt från ungdomar till pensionärer och barnfamiljer, hälsar Mark.

En av de som ska till lördagens Moparträff är Krister Loklint från Trollhättan. Krister, som är en van besökare av bilträffar, har planerat att göra sommarens första sväng med sin 1967 Plymouth GTX Hemi.

- Träffen i Sjuntorp är ett grymt sätt att dra i gång Moparsäsongen med. Vi är flera som känner varandra från närområdet som alltid försöker träffas och umgås denna dag, säger han.

På träffen samlas många Mopar-entusiaster för att prata om livet i garaget under vintern, det kikas in nya fordon och så ska priser delas ut.

- Vi delar ut 10-12 priser varje år. Men det ska vara humor i det, det är inte bara de snyggaste grejerna som vinner, säger Thomas Mark.

Moparträffen i Sjuntorp avslutas med en traditionell runda runt Sjuntorp.