Melodifestival-favoriter, hyllad hiphop och välstreamad pop är bara en del av vad Fallens Dagar har att bjuda på i sommar.

Fallens Dagar inleder storslaget fredagen den 21 juli med flera av Melodifestivalens största favoriter. Inga mindre än Nano, FO&O och Mariette äntrar Drottningtorgets scen denna sommarkväll.

Nano sjöng sig rakt in i de svenska folkets hjärtan när han tog sig direkt till final i årets upplaga av Melodifestivalen. Hans bidrag "Hold On" slutade till slut på en hedrande andraplats - men kammade tveklöst hem folkets röst. 

För pojkbandet FO&O blev det en elfte plats i finalen med "Gotta Thing About You". Trion deppar dock inte för det - utan kan i stället skryta med att ha varit förband till världsstjärnan Justin Bieber, med att ha toppat svenska albumlistan, med ett fullproppat prisskåp och kanske världens mest hängivna fans.

Mariette gjorde sig ett namn när hon slutade på en fjärde plats i talangtävlingen Idol 2009. Samma placering blev det i årets Melodifestival med bidraget "A Million Years". I sommar kommer hon äntligen till Trollhättan!

Lördagen på Drottningtorget bjuder som bekant på en efterlängtad spelning med Stiftelsen. Dessutom dyker nya stjärnskottet Peg Parnevik upp på scenen lika väl som hyllade hiphop-gruppen Hov1.

Peg Parnevik är golfdottern som nu erövrar musikscenen. Med hits som "Ain't No Saint" och "We Are (Ziggy & Carola)" har hon börjat bygga upp en stor fanbase både i Sverige och internationellt.

Nya musikfenomenet Hov1 slog igenom stort i fjol med släppet av singlarna "Kärleksbrev", "Ska Vi?" och "Hjärtslag". 2017 har börjat minst lika bra med nya hitlåten "Gråzon".

Stadsfestivalen avslutar i vanlig ordning med en grandios konsert på torget. Den här gången har högaktuella Magnus Carlson fått i uppdrag att spela tillsammans med N3 Symfoniorkester. Räkna med det bästa och mesta från Carlsons karriär!

- Efter succén i så mycket bättre gjorde Magnus en helt slutsåld Sverigeturné. Ett av stoppen var i Trollhättan och biljetterna sålde slut direkt. I stället för att lägga till en extrakonsert valde vi att försöka övertala Magnus att komma och spela med N3:s symfoniorkester på Fallens dagar. Gensvaret blev positivt och tillsammans avslutar de Fallens dagar med en konsert som kanske kommer bli det vackraste publiken hört någonsin i Fallens dagars historia, hälsar arrangörerna.

Ytterligare artister som är klara för festivalen i sommar är Ann-Sofie Söderqvist med N3 jazzelever, amerikanska singer-sonwritern Laura Cortese, Violet Green och flerfaldigt Grammisbelönade Sofia Karlsson.