Världens största lopp på rullskidor fyller 10 år och firar med att lägga till ett helt nytt lopp på programmet.

Från och med i år kan du även ta med din mountainbike till Alliansloppsveckan i Trollhättan. Arrangörerna satsar på bredd i samband med sitt 10-årsjubileum och presenterar nu Alliansloppet MTB. De två erfarna MTB-cyklisterna Ralph Boman och Daniel Dalek har fått uppdraget att lägga banan.

- Att tillsammans med Alliansloppet få vara med och arrangera ett MTB-lopp av denna storlek ser vi både som en utmaning och en ära, säger Ralph Boman.

- Något liknande finns inte i Trollhättan sedan tidigare, och med tanke på Alliansloppets 10-årsjubileum kände vi att detta verkligen var något vi ville medverka i, tillägger Daniel Dalek.

Det nya loppet välkomnar både elit och motion och bjuder på de två sträckorna 62 och 31 kilometer. Ett varv på banan sträcker sig 31 kilometer runt om i Trollhättan och start och mål läggs, helt traditionellt för Alliansloppsveckan, till Hansenplatsen.

- Vi ser verkligen fram emot att söndagen den 27:e augusti ha ett välfyllt startled, bestående av både elit och motionär i Alliansloppet MTB, hälsar Boman och Dalek.