• Evenemang idag
Söndag
18
Mars 2018
Olidevägen, SE-461 34 Trollhättan, Sverige Trollhättan

Nyinvigning: Edsvidsleden

Återupptäck Trollhättans vackraste naturområde! Var med och invig upprustade Edsvidsleden med en vandring eller joggingtur. Vi startar vid Olidans kraftstation och går eller springer 3,5 km av leden söderut till Brandsbodalen. Därifrån går det gratis buss tillbaka till starten.

Trollhättans Stad fortsätter satsningen på idrott och friluftsliv. Nu inviger Kultur och Fritid upprustade Edsvidsleden tillsammans med Aktiv Öresjö.

Ta chansen att gå den vackra naturleden söderut längst älven, förbi Nyckelberget till Brandsbodalen. Den nya märkningen gör det lätt att hitta och nya broar, spångar och rastplatser gör vandringen bekväm. Dessutom blir det extra trevligt att vi upplever Edvidsleden tillsammans!

Underhållning, fikaservering och 10-årsjubileum för Edvidsleden Trailrun står också på programmet. Varmt välkommen!

PROGRAM
Kl. 9.45. Invigningscermoni med underhållning
Kl. 10.00 Startskott Edvidsleden Trailrun 2018
Cirka kl. 10.10 Start för vandrare och joggare

Prisutdelning och mer underhållning i samband med målgång för Edvidsleden Trailrun.

Räkna med att det tar cirka 60-120 minuter att gå sträckan mellan Olidan och målet vid Brandsbodalen. Gratis bussar går regelbundet från Brandsbodalen tillbaka till Olidan.

Start- och målområdet för löptävlingen är vid Olidan och vill du inte gå vandringen till Brandsbodalen är du varmt välkommen att hänga här under dagen.

Bakgrund:
Edsvidsleden anlades för 15 år sedan och har under hösten 2017 och vintern 2018 rustats upp av Kultur- och fritidsförvaltningen, område idrott och friluftsliv, som tagit hjälp av Naturvårdslaget.

Parkering:
Det är begränsat antal bilparkeringar i området så ett tips är att gå eller cykla till invigningen. Om du tar bilen rekommenderar vi att du parkerar på Innovatumområdet och går Olidebron över kanalen.

I siffror

74 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

114 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj