• Evenemang idag
Tisdag
12
December 2017
Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan

Tästä Tuli Kotimme

Alla i Trollhättan har någon gång träffat en person med ett finskt efternamn. Nästan var tionde Trollhättebo härstammar från Finland. Men vilka är dessa människor, varifrån kommer de och varför envisas en del med att prata finska?

Under Trollhättans 100-årsjubileum har Trollhättans Finska Förening med hjälp av journalisten och filmproducenten Karita Lehikoinen-Stedt producerat en 60 minuter dokumentärfilm om stadens sverigefinnar.

I filmen möter vi sverigefinnar i olika åldrar, i olika skeden av sina liv. Det är en berättelse om arbetskraftsinvandrare som funnit sin plats i Trollhättan och vars liv är stadigt förankrade i den västgötska jorden.

Vi möter Asta och Tapio Lund som bokstavligen vaskade fram guld och som njuter av sina pensionärsdagar bland annat sjungandes karaoke. Amanda Lähdeaho som lärde sig laga traditionell finsk mat med sin mormor och går nu på gymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram.

Tjugofemåriga Jesper Nissinen som tar oss med till Kronogården för lek och pyssel med nyanlända barn. Och så får vi gå på ett 8-årskalas som firas på äkta sverigefinskt vis.

17.30 Bar och garderob (Vi bjuder på finska piroger)
18.30 Film i Hebeteatern
19.30 Karaoke i Kulturbaren
Fri entré!

Arrangör: Trollhättans Stad ”Finskt Förvaltningsområde”
Medarrangörer: Finska föreningen, Folkets Hus Kulturhuset.

Lokal: Hebeteatern och Kulturbaren
Insläpp: Kl. 17.30

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folkets Hus Kulturhuset). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tästä Tuli Kotimme, Folkets Hus Kulturhuset

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari