• Evenemang idag
Lördag
4
November 2017
Backstage Rockbar Trollhättan

Skuggfolk

Skuggfolk släpper debutalbum

Christian Dyresjö är mest känd från Den Stora Vilan men har medverkat på den göteborgska musikscenen i en rad olika sammanhang. Bland annat var han med och startade Slowgold med Amanda Werne 2012 och han har också spelat i en akustisk orkester med medlemmar från Goat och Frida Hyvönens band. 2014 lämnade han storstaden för bruksorten Hagfors i Värmland där han nu bor med sin fru och en snart femårig son.


Nu i samma veva som Den Stora Vilan tagit en paus har han passat på att släppa en skiva med sitt sidoprojekt Skuggfolk som han bildade 2016 med Martin Östlund och Jonas Ludvigsson från just Hagfors. Bandet är en klassisk rocktrio men de är mer än några Jimi Hendrix-wannabes. Skivan präglas av Christians högst personliga sång -och spelstil och tillsammans med Martin och Jonas skapar de en grungig version av svensk rock. Därtill hör även Christians texter som sticker ut med sina poetiska och precisa beskrivingar av livets baksidor och glädjeämnen.

Skivan spelades in live under två dagar i Studio Z18 i Karlstad av Tomas Eriksson och det är en rå och ärlig produkt som kommit ut av detta samarbete. Både bandet och Tomas är djupt influerade av 80 och 90-talets underground-band från USA och England och de ville skapa en skiva i samma anda som deras favoritskivor från den epoken, fast med en twist av nutidens Sverige på det hela.Skuggfolk är:
Christian Dyresjö: sång, gitarr
Martin Östlund: bas, vissling
Jonas Ludwigsson: trummor

I siffror

102 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Backstage Rockbar). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Skuggfolk, Backstage Rockbar

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari