• Evenemang idag
Tisdag
7
November 2017
Trollhättans Stadsbibliotek Trollhättan

Forum För Poesi & Prosa

Välkommen på ytterligare en författarkväll på Trollhättans Stadsbibliotek! Den här gången kommer Yvonne Hirdman och Jasim Mohamed.

Yvonne Hirdman var tidigare professor i kvinnohistoria vid Göteborgs universitet och därefter professor i genushistoria vid Stockholms universitet. Nu är hon verksam på samtidshistoriska institutet vid Södertörns högskola och vid Stockholms universitet. 1988 lanserade hon begreppet genus som analysverktyg i Sverige. 2006 kom Det tänkande hjärtat, boken om Alva Myrdal. 2010 utkom Den röda grevinnan, som handlade om hennes mamma, Charlotte och för vilken hon belönades med Augustpriset. Denna höst är hon aktuell med en ny bok, Lent kändes regnets fall mot min hand medan barnen brann i Berlin.

Jasim Mohamed, född 1962 i staden Ur i Irak, är poet och översättare. Han debuterade 2005 med diktsamlingen Övningar in i ett annat språk. 2011 kom hans andra diktsamling I din mun och i år gav han ut en tredje diktsamling, Vittnen till meningslösa händelser. Det är en drabbande samling dikter vars fond är de senaste årens pågående flyktkatastrof, med epicentrum vid Medelhavet.

Arr: Forum för poesi och prosa, Trollhättans Stadsbibliotek & Folkuniversitetet.

Fritt inträde!

I siffror

117 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Trollhättans Stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Forum För Poesi & Prosa, Trollhättans Stadsbibliotek

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari