• Evenemang idag
Tisdag
5
September 2017
Trollhättans Stadsbibliotek Trollhättan

Poesi och Prosa

I september är det dags för höstens första Forum för poesi och prosa på Trollhättans Stadsbibliotek! Serietecknaren Mats Jonsson besöker så biblioteket. Det blir även musik av och med Harriet Nauer.

Mats Jonsson har gett ut de självbiografiska serieromanerna Hey Princess, Pojken i Skogen, I detta satans rum samt Mats Kamp. Han har även medverkat med serier och texter i tidningar som Bang, Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Ordfront Magasin och Rocky. I höst är han aktuell med Nya Norrland, en serieroman om den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som ett av vår tids största samhällsproblem. Jonsson har belönats med flera priser, bland annat Urhunden för bästa svenska seriealbum 2005.

Gunnar Källström, uppvuxen i Småland, numera boende i Göteborg, debuterade med en diktsamling 1998, Utbildningar och kurser. Som musiker framträder han solo eller i olika konstellationer, till exempel med Fridens liljer, som sedan skivdebuten 2004 strävar efter ett sound hemmahörande i 30-40-talets hotjazz. Källström romandebuterade 2017 med Säg att du älskar mig, tre gånger, där huvudpersonen Ragnar växer upp med en missbrukande mamma, en sjuk pappa och tre äldre bröder, men finner en tillflyktsort hos sin mormor i mörkaste Småland, där de gamlas berättelser om bygdeoriginal och sällsamma händelser ger honom livsviktig näring.


Harriet Nauer inleder kvällen med sång och gitarrspel. Hon lägger stor vikt vid sina texter och influeras av bland andra Bruce Springsteen och Johnny Cash i sitt skapande. Hennes musik har även jämförts med Joan Baez och First Aid Kit och hon kommer nu snart att gå in i studion och spela in sin musik.

Arr: Forum för poesi och prosa, Trollhättans Stadsbibliotek & Folkuniversitetet.

Fritt inträde! Välkomna!

I siffror

13 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

69 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Trollhättans Stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Poesi och Prosa , Trollhättans Stadsbibliotek

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober