• Evenemang idag
Fredag
7
April 2017
Backstage Rockbar Trollhättan

Hardrock Night

Studiefrämjandet och Backstage Rockbar presenterar HardRock Night.
Tre grymma band på scenen denna fredag.

Opia ifrån Trollhättan, Volster ifrån Skövde och Sole Syndicate ifrån Dalsland.

SOLE SYNDICATE
är ett nytt svenskt hårdrocksband från de dalsländska skogarna. Bandet startades i januari 2016 och släppte i augusti 2016 sin första platta GARDEN OF EDEN som CD och på Spotify och andra streamingtjänster. Låtarna SOME HOPE och ONE STEP CLOSER och de medföljande musikvideorna har fått uppmärksamhet i flera länder och intresse har visats från radiostationer i Europa.

I SOLE SYNDICATE finns Henrik Zetterlund på trummor som annars spelar med The Senior Management tillsammans med Göran Edman (ex Yngwie Malmsteen, John Norum m fl.) och Magnus Rosén (ex Hammerfall). Jonas Månsson som sjunger och spelar gitarr är även med i Tricky Trail som 2014 blev utnämnt till Sveriges bästa countryband på Country-Sm i Sälen. David Gustafsson spelar annars gitarr i det klassiska coverbandet Återbruket och Fredrik Bergqvist lirar bas med D.I.G.
SOLE SYNDICATE hamnar i genren HÅRDROCK och soundet kan nog beskrivas som en blandning av medlemmarnas tidigare förebilder från 80-talet till dagens mer moderna rock. Bland influenserna hittar man Van Halen, Whitesnake, Soilwork, Led Zeppelin, Journey, Porcupine Tree och Extreme för att nämna några. Målet som SOLE SYNDICATE har är att skriva tung musik med starka melodier och texter som andas humor eller tar upp allvarliga ämnen.

www.solesyndicate.com
https://www.facebook.com/solesyndicatemusic/

VOLSTER
Volster började 1996 när några vänner spelade in en demo på 4 låtar, mest på skoj. Sjutton år senare tas tråden upp igen och tanken på att göra något av låtarna dyker upp. Men modern teknik görs nya inspelningar av låtarna och det börjar snickras på nya låtar med målet att sätta ihop ett band. Bandet består vid denna tidpunkt av Ulf (gitarr) och Henrik (bas) som båda har ett förflutet i bland annat bandet Masquerade som existerade och gav ut skivor i slutet av 80- och början av 90-talet. Sökandet efter sångare och trummis börjar och av en slump stöter Henrik på Peter under en bröllopsfest. Peter tar platsen som sångare i bandet och efter ytterligare sökande tar slutligen Mattias plats som trummis och bandet är redo för framtida utmaningar. Musikaliskt är Volster ett melodiöst hårdrocksband med rötter i 70-, 80- och 90-talets rockband men med influenser även av modernare tongångar.

“Vi gör den musik vi själva skulle vilja lyssna på och hoppas att det finns fler som fortfarande älskar den här typen av musik! Vi arbetar för närvarande med att slutföra produktionen av vår tredje EP som tillsammans med de två redan utgivna EP-skivorna, som finns tillgängliga på digitala plattformar som exempelvis Spotify och iTunes, kommer sättas samman till vårt första fullängdsalbum.”

Ulf Andersson: Gitarr, Sång
Henrik Lundberg: Bas
Peter Tenning: Sång
Mattias Carlsson: Trummor

OPIA
Musiken kan närmast beskrivas som melodisk hårdrock, men med lite mer energi och intensitet än vad som är vanligt i denna genre. En konsert med OPIA innehåller många gitarrsolon, melodiska slingor och även polyfoniska inslag.

Medlemmarna i OPIA bor numera utspridda från Värmland till Skåne, men de flesta har någon sorts anknytning till Trollhättan.

Sång: Linus Johansson
Elgitarr: Stefan Andersson
Elgitarr: Per-Owe Solveus
Keyboard: Mattias Berggren
Bas: David Lecander
Trummor: Andreas Eriksson

I siffror

24 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

213 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Backstage Rockbar). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hardrock Night, Backstage Rockbar

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December