• Evenemang idag
Söndag
13
November 2016
Högskolan Väst Trollhättan

Trollhättans Stadsresa

Trollhättans Stad och Högskolan Väst firar Trollhättan 100 år och bjuder på aktiviteter på högskolan samt ett öppet seminarium där experter ger sina reflektioner över Trollhättans utveckling. Detta avslutar föreläsningsserien Trollhättebygdens historia och sätter fokus på framtiden.

ÖPPET HUS
Kl. 13-16
Rundvandring med visning av högskolans konstverk
Öppet hus i biblioteket
De första 100 besökarna bjuds på kaffe och tårta till trubadurmusik. Ta med en Farsdag-slips och byt till en annan i ”slipsbytarhörnan” tillägnad Fars dag.

TROLLHÄTTANS STADSRESA - INDUSTRISTAD I OMVANDLING
Kl. 14-16
"Andelen kreativa kunskapsjobb visar inte bara hur arbetsmarknaden ser ut. Det är också ett mått på hur platsen mår." Charlotta Mellander

Roland Lexén, expert och konsult inom regional utveckling och tillväxt, uppväxt i Trollhättan resonerar omTrollhättans ”resa” som stad under 100 år ur ett regionutvecklingsperspektiv.

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Jönköping University och en av landets främsta experter på städer, kreativitet och regional utveckling berättar om förutsättningar för framgång för en stad av Trollhättans kaliber.

Reflektioner och inspel och vidare dialog med talarna samt Tomas Ekberg, analytiker på Västra Götalandsregionen och Fredrik Sunnemark, docent i idéhistoria och universitetslektor i kulturvetenskap, Högskolan Väst.

Moderator är Maria Derner, kommunikationschef på Högskolan Väst.

Fri entré, ingen anmälan krävs.
Arrangeras av Trollhättans Stad, Högskolan Väst och Innovatum.

I siffror

15 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

214 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Högskolan Väst). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Trollhättans Stadsresa, Högskolan Väst

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December