Förlusten mot Hanhals föregående helg var tung. Trollhättans HC visar dock att de hör hemma i toppen av tabellen när laget besegrade Kungälv i går kväll.

Två svajiga perioder där det växlar fördel Kungälv fördel Trollhättan avslutas med en kanonperiod av killarna i Goblins, som då kan säkerställa slutresultatet 3-5.

Första perioden inleds med ett mål i powerplay för Kungälv, som dock inte får vara i ledningen länge, då Trollhättans Mattias Tegel kvitterar inom kort. Goblins kapten Markus Twillman ger därefter laget ledningen med 1-2, som dessutom blir periodsiffrorna.

Andra perioden börjar på samma sätt som den första när Kungälv kvitterar matchen i powerplay. Hemmalaget drar även dit 3-2 innan Trollhättans första mål i perioden kommer (3-3). Det är då åter igen Markus Twillman som får in pucken. THC lyckas även ta ledningen innan periodvilan då Jonas Lönn sätter dit 3-4.

I den sista perioden är det inget snack om saken och Goblins kan efter halva perioden utöka sin ledning med 3-5 genom Twillmans heta klubba. Kungälv ges inga mer målfarliga chanser och tre poäng tas med hem till Trollhättan.

Nästa match spelas söndagen den 2 november hos Göteborgs IK.

3-5 (1-2) (2-2) (0-1)