Tre trollhättebördiga musiker är bland de tio främsta i P4 Väst:s Svensktoppen Nästa.

Jimi M Andersson, Linea Lundgren och August Rex är trion som med sina vardera bidrag lyckats ta sig till topp tio i P4 Väst-distriktets Svensktoppen Nästa. Musiktävlingen, som årligen arrangeras av Sveriges Radio, skapades med syfte att finna nya artister och låtskrivare. Vinnaren går hem med en plats i följande års Melodifestival samt får sin vinnarlåt prövad i långköraren Svensktoppen.

I varje P4-distrikt, totalt 25 i landet, röstas en vinnare fram som får chansen i den nationella finalen. I P4 Väst:s område har det nu blivit dags att ta fram topp sex.

Jimi M Andersson lirar enligt han själv "Nashville-rock" och hämtar inspiration av bland andra Keith Urban och Brad Paisley. Han tävlar med bidraget "You're Circles in my Mind".

Här kan du lyssna på Jimi M Anderssons bidrag

Musiken har följt Linea Lundgren sedan barnsben och har sedan flertalet år tillbaka skrivit sina egna låtar. Nu är hon en av de tio främsta i Svensktoppen Nästa med sitt bidrag "Think I'm Crazy".

Här kan du lyssna på Linea Lundgrens bidrag

August Rex är musikläraren som spelat allt från hårdrock till klassiskt. Han har i år knipit en topp tio-plats med bidraget "Sommarn är här".

Här kan du lyssna på August Rex bidrag